Copyright 2019 - GV NILO - Loosdrecht

Seizoen 2018 - 2019

Hieronder treft u de wedstrijdverslagen en foto's aan van het seizoen 2018 - 2019


Maar liefst 8 medailles voor Nilo turnsters!

Op 30 maart werd de tweede voorwedstrijd voor de D2 en 5e divisie turnsters gehouden. Voor Nilo deden er maar liefst 13 turnsters mee. Er werd zeer geconcentreerd en strak geturnd wat leidde tot hele mooie resultaten, waar we als vereniging natuurlijk super trots op zijn.
1e prijs: Ramila Pakhoe
2e prijs: Anna Kreuning, Amber Steutel, Gwen van Hamersveld en Cato Kielstra
3e prijs: Veerle Nelis en Danique Navis
7e prijs : Lili Erkelens ( de categorieën bestaan uit ca 40 turnsters, vandaar 7 medailles).

Maar wat deze dag eigenlijk het mooiste maakte, was de teamspirit. Want natuurlijk was er ook wel eens pech, ging er iets mis of namen de zenuwen het even over van het lichaam. Dan stonden de meiden klaar om die turnster aan te moedigen, op te beuren of er volgde een groepsknuffel! Echt ontroerend om te zien voor de trainsters en de mee gereisde supporters, we hebben echte turntoppers in huis. Dit maakt deze sport zo mooi!

Vlnr Anna, Lily, Sanne, Amber, Danique, Britt en Veerle

 


Een gouden en bronzen medaille voor Nilo turnsters

Zaterdag 9 maart werden de tweede voorwedstrijden in Amersfoort gehouden voor de categorieën D1 en 4e divisie.
De dag begon met onze jongste D1 turnsters, Isa en Esmee Portenge. Een tweeling met veel potentie en dat lieten ze ook zien. Esmee behaalde zelfs een derde plaats! Isa werd 9e. Ook Carlijn van der Vegt turnde in deze ronde en begon met een super mooie brugoefening, maar jammer genoeg was het tweede toestel, de balk, het struikelblok voor haar en behaalde ze een lage ranking.
De ronde daarna was het de beurt aan Vera Steutel. Vera turnde een hele strakke stabiele wedstrijd en turnde meer dan 53, 00 punten bij elkaar. Zij mocht dan ook wederom het hoogste podium betreden. Zouden we een nieuwe golden girl binnen de vereniging hebben?
Claire Visser, onze vorige Golden girl (turnt nu in de tweede divisie bij Turn4U in Utrecht), heeft zich op deze dag elders geplaatst geplaatst voor de halve finale van het NK turnen tweede divisie!
In de middag mochten Fay Pos en Floortje van Houten hun opwachting maken. Fay turnde een mooie wedstrijd, maar in een sterk deelnemersveld, waarin zij een mooie 12e plek behaalde. Floortje begon met een enkel blessure aan de wedstrijd, na een super mooie brugoefening werd de blessure toch haar struikelblok, waardoor ze niet meer optimaal kon turnen. Op doorzettingsvermogen heeft ze de wedstrijd wel uit geturnd. Ook dat hoort bij turnen, als het even tegen zit er keihard voor gaan er het beste van te maken! En dat hebben alle Nilo turnsters weer laten zien. De trainsters Rinske en Linda waren dan ook trots op alle meiden!

 

 


Mooie prestaties van turnsters Nilo

Zaterdag 12 januari begonnen de wedstrijden voor de D2 turnsters in alle vroegte, de meiden Amber, Lily, Danique en Britt waren er helemaal klaar voor. Danique behaalde een 5e plaats in een groot deelnemersveld van 40 turnsters. Toen was het de beurt aan Tess, Anna, Veerle en Sanne en ook deze meiden turnden mooie oefeningen en belandden allemaal in de top 10 in een deelnemersveld van 35 turnsters. Veerle werd 6e en kreeg hiervoor een mooie medaille. Grote pech voor Anna, door een fout aangeleerd element in de oefenstof kreeg zij een grote aftrek. Zij eindigde hierdoor op een 8ste plaats, maar had op het hoogste podium moeten staan! We baalden hier natuurlijk allemaal enorm van, maar de volgende wedstrijd gaat het zeker goedkomen!
De volgende groep turnsters: Imare, Ramila, Esmee en Gwen turnden ook goed. Esmee en Ramila debuteerden in de D2, met ieder 1 zwak toestel waar we aan gaan werken, maar de aansluiting is er zeker.
Imare en Gwen presteerden beiden zo goed, met het gevolg dat Gwen tot haar grote verbazing op de eerste plaats eindigde en Imare daar net achter op de tweede plaats!
Als laatste kwam Cato in actie en die kan echt alles als je haar een pot Nutella belooft, Cato turnde een stabiele wedstrijd en behaalde een hele mooie derde plaats
Het was een lange wedstrijddag, met bijna alle turnsters bij de tien in het klassement. Een prachtig eindresultaat en een mooi begin van het wedstrijdseizoen voor deze turnsters.

 

Op de foto een verbaasde Gwen van Hamersveld op hoogste podium met naast haar clubgenootje Imare Majoor


Eerste Rayon Voorwedstrijd Nilo met Vera Steutel op hoogste podium

Zaterdag 8 december 2018 werd de eerste voorwedstrijd voor D1 en 4e divisie turnsters gehouden in de Turn Inn te Amersfoort.

Voor Nilo kwamen er 6 turnsters in actie. De dag startte met de tweeling Isa en Esmee, nieuwkomers in de D1. Ze turnden een mooie wedstrijd, op sprong en brug werden ze zelfs 1e en 2e. In de totaalscore eindigde Isa op een 7e en Esmee op een 8e plek. Ook Carlijn kwam de eerste ronde in actie, de balk was haar struikelblok, maar verder turnde ze een strakke  wedstrijd!
Toen was de beurt aan Vera en zij turnde bijna foutloze oefeningen, met een super mooi resultaat: Vera werd eerste en kreeg het goud om gehangen.
Daarna mocht Fay in actie komen. Fay turnde een mooie wedstrijd, alleen op balk ging het even mis, maar desalniettemin eindigde ze op een 13e plaats.
Hekkensluiter was Floortje, na een jaar met pech en blessures ging ze er vol voor. En het ging echt goed, Floortje had een super mooie brugoefening waarop zij 3e werd.  In het eindklassement een mooie 10e plek die ruikt naar meer!!!

 

Op de foto Vera Steutel met gouden medaille 

 

f t g m